Отборите на Ливърпул и Фулъм играят при резултат 1:1 първи полуфинал

...
Отборите на Ливърпул и Фулъм играят при резултат 1:1 първи полуфинал
Коментари Харесай

Ливърпул взе минимален аванс срещу Фулъм за Карабао къп след пореден обрат

Отборите на Ливърпул и Фулъм играят при резултат 1:1 първи полуфинал от шампионата за Купата на лигата в Англия. Уилиан откри за гостите в 19-ата минута, а Къртис Джоунс изравни през втората част, а Гакпо обезпечи цялостния поврат за домакините. 

Мачът започва в 22:00 часа българско време и може да го наблюдавате онлайн в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим срещата с най-важните моменти от нея, като в уеб страницата ни също може да немерите видео с всички попадения и противоречиви моменти на „ Анфийлд ”.

Очаквано срещата на „ Анфийлд ” стартира с териториален напън на футболистите на Юрген Клоп, като още в 8-ата минута Бернд Лено трябваше да се намесва след удар на Къртис Джоунс от границата на наказателното поле. Малко по-късно, след неточност в защитата на Фулъм при изнасянето на топката, Диого Жота бе изведен отдясно и реши да стреля от дребен ъгъл, само че не съумя да насочи прецизен удар.

Изненадващо резултатът бе открит в 19-ата минута след първата по-опасна офанзива на гостите. След тъч надълбоко в половината на Ливърпул, гостите съумяха да лишават топката, а след доста сериозна неточност на опитния Върджъл ван Дайк, кожното кълбо попадна в Андреа Перейра, който откри Уилиан в пеналта. Бразилецът нахлу, оправи се с Конър Брадли и с удар през краката на Ван Дайк, остави беззащитен Куйвийн Келехър на вратата на домакините.

След попадението на гостите от Лондон, Ливърпул опита да отговори с няколко бързи офанзиви, които обаче не затрудниха стража на „ котиджърс ”. В продължението на първата част Джо Гомес стреля рисково, търсейки първия си гол за „ алените ” в своята кариера, само че не сполучи.

Така Фулъм се отдръпна на отмора с минимална преднина, макар дребното положения пред вратата на домакините през първата част.

Втората част стартира с чудесно състояние за домакините от Ливърпул. Раян Гравенберх имаше страхотна опция да обстрелва вратата на гостите от границата на наказателното поле фронтално против Бернд Лено. След независима акция юношата на Аякс съумя да насочи удар с десния крайник, само че прати топката около вратата.

Натискът на Ливърпул продължи и в идващите минути като Алексис Мак Алистър и Къртис Джоунс също насочиха удари към вратата на Лено, само че при първия топката бе блокирана, до момента в който при втория стражът на гостите нямаше проблем и улови.

Следващата страхотна обстановка бе на сметката на Диого Жота, който се оказа на стрелкова позиция след чудесно двойно подаване пред наказателното поле. Португалецът стреля доста мощно, само че Антони Робинсън протегна крайник и блокира топката.

Последваха мощни минути за гостите от Лондон, които се регистрираха с няколко рискови офанзиви и даже удари към Келехър.

В 68-ата минута Алексис Мак Алистър насочи доста рисков удар, който Лено съумя да избави с една ръка. Стражът на гостите обаче нямаше какво да направи секунди по-късно след изстрела на Къртис Джоунс от дъгата на наказателното поле, който рикошира в тялото на Диоп и влетя в мрежата на лондончани.

В 71-ата минута Ливърпул реализира цялостен поврат на резултата след страхотна офанзива на домакините. Диого Жота изведе Нунес отляво, който върна към Коди Гакпо, а появилият се като запаса нидерландец от сложен ъгъл с едно допиране насочи топката в долния десен ъгъл на вратата за 2:1.

LIVE ЛИВЪРПУЛ – ФУЛЪМ 2:1

0:1 Уилиан 19', 1:1 Джоунс 68', 2:1 Гакпо 71'

Ливърпул : 62 Келехър, 2 Гомес, 5 Конате, 4 Ван Дайк, 84 Брадли, 17 Къртис Джоунс, 10 Мак Алистър, 20 Жота, 19 Елиът, 7 Диас, 28 Гравенберх

Мениджър: Юрген Клоп

Фулъм : 17 Лено, 4 Адарабиойо, 31 Диоп, 33 Робинсон, 6 Рийд, 26 Палиня, 7 Хименес, 18 Перейра, 20 Уилиан, 21 Кастан, 14 Декордоба-Рийд

Мениджър: Марко Силва
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР